VERVULD: Vacature: Stagiair trajectbegeleiding

Ben jij vanuit je studie Social Work of Toegepaste Psychologie op zoek naar een stageplaats en wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen als trajectbegeleider binnen sociaal werk? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Vanaf september 2023 hebben wij één open stageplaats voor de functie van trajectbegeleider in ons team aan de Havenstraat. Solliciteer daarom snel door te mailen naar hr@bijdebruggen.nl met je cv en motivatiebrief.

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een indruk van De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Doelgroep
De doelgroep bestaat uit personen vanaf 17 jaar met (complexe) meervoudige problematiek en een passende indicatie. De-Bruggen is gecontracteerd met de WMO, WLZ en het forensische kader. De problematiek kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblematiek. Ook kan er sprake zijn van psychiatrische problematiek of een verstandelijke beperking.

Werkzaamheden als stagiair trajectbegeleider

  • Cliëntdossiers controleren, meewerken aan het volledig maken en houden van dossiers;
  • Her-indicaties schrijven;
  • Begeleidingsplan/risico-inventarisaties/signaleringsplannen schrijven;
  • Zoeken en regelen van time-out plekken;
  • Ondersteunen bij incidenten/calamiteiten;
  • Neemt actief deel aan de aanmeld- en intakefase voor cliënten;
  • Caseload gesprekken voeren/meedraaien;
  • Aansluiten bij trajectbegeleider-overleggen.

Verantwoordelijkheden van de trajectbegeleider liggen onder andere bij het volledig maken en houden van dossiers. Hier draagt de stagiair ook verantwoordelijkheid voor. Wanneer het goed loopt bij bovenstaande taken, kan jij wellicht een eigen caseload draaien waarin jij een aantal cliënten krijgt waar jij verantwoordelijk voor is.

Hoe ziet een stagedag eruit?
Iedere dag als trajectbegeleider ziet er anders uit. Er zijn dagen dat je je volledig bezighoudt met dossiervorming en veelal achter de computer zit. Andere dagen heb je afspraken, hierbij kan je denken aan caseloadgesprekken, zorgoverleggen, vergaderingen en/of indicatiegesprekken. Als trajectbegeleider ben je betrokken bij het dagelijkse leven van de cliënt en tegelijkertijd waarborg je zijn of haar traject voor een periode van een aantal weken tot maanden. Samen met de cliënt en persoonlijk begeleider maak je een plan zodat de cliënt zijn of haar doelen kan behalen. Je hebt vaste werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. Echter kan het bij incidenten of calamiteiten voorkomen dat er meer flexibiliteit wordt gevraagd.

Huidige stagiair aan het woord
“Een uitdagende en leuke stage, waarbij je elke dag wat anders meemaakt. Er wordt je de kans geboden om mee te draaien en gedeeltelijk verantwoordelijkheid te nemen bij het uitvoeren van taken van de Trajectbegeleider. Het is een kleinschalige organisatie waardoor je al snel iedereen leert kennen. De doelgroep bij De-Bruggen is breed. Dit is leerzaam en uitdagend. Ook wordt je door middel van interne cursussen opgeleid en leer je waardevolle vaardigheden voor in de praktijk. Denk aan: weerbaarheidstrainingen, medicatie cursussen en bijvoorbeeld een cursus over verslaving. De functie van stagiair Trajectbegeleider is divers op het gebied van werkzaamheden die je uit zal gaan voeren. Dit maakt dat elke dag er anders uitziet, waardoor het ook een uitdagende stage blijft waarbij je goede begeleiding krijgt van de medewerkers.“

Wie ben jij?
Je bent 3e of 4e-jaars student van de hbo-opleiding Social Work of Toegepaste Psychologie en je bent op zoek naar een leerzame stageplaats voor 24 tot 32 uur per week. Je bent een enthousiaste, leergierige, nauwkeurig, betrokken en flexibel persoon die sterk is in samenwerken. Daarnaast ben je in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.