Dagbesteding en Activiteiten

Beschermd wonen

Sinds april 2016 beschikken wij over een nieuwe locatie voor beschermd wonen. Op deze locatie is 24/7 begeleiding aanwezig. De locatie ligt aan de rand van het centrum van Veendam en op enkele minuten lopen van het station. De indicaties beschermd wonen of vergelijkbare indicaties vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) vallen onder de zogenaamde 24 uurs zorg, alle overige indicaties vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vallen daar nadrukkelijk niet onder. Met betrekking tot de WMO indicaties wordt het aantal uren begeleiding en/of dagdelen groep gegeven zoals is afgegeven in de beschikking van de gemeente.

Naast het beschermd wonen aan de Havenstraat te Veendam, zijn er ontwikkelingen met het zogenaamd beschermd wonen lokaal. Hier kunnen mensen met een indicatie beschermd wonen in een kleinere groep van tussen de twee en zeven cliënten beschermd wonen. Voor al deze locaties geldt 24/7 telefonische bereikbaarheid en op sommige locaties is ook een slaapwacht aanwezig.

Woonruimte

De woonruimten die wij aanbieden zijn overwegend kleinschalig. Wij streven er naar om vanuit een gewone buurt in een gebruikelijk woonhuis begeleiding en hulp te bieden. Het aantal cliënten kan per woning verschillen. Iedere bewoner heeft de beschikking over een eigen slaapkamer en deelt de algemene ruimten zoals de keuken, woonkamer, douche, toilet en eventueel de tuin en de garage. In sommige gevallen bieden wij ook appartementen aan waar niets hoeft te worden gedeeld. Wat betreft het woningen aanbod zijn wij afhankelijk van de actuele ontwikkelingen.

Wanneer wij zelf geen woonruimte beschikbaar hebben kunnen wij wel vaak bemiddelen om snel woonruimte te vinden. Sommige woningen zijn gemeubileerd en gestoffeerd. Op elke slaapkamer staat dan al een bed, kledingkast en eventueel een tafel of bureau met een stoel. Natuurlijk kunnen in overleg ook eigen spullen worden meegenomen zodat er een gevoel van thuis gecreëerd kan worden.

Meer weten? Neem contact op.