Medewerker in beeld: HR-medewerker Petra Faber

Wie ben je en wat doe je bij De-Bruggen?

Heb je even? 😉 Op 1 oktober 2018 ben ik gestart als secretaresse van het management. Tijdens afwezigheid van de HR medewerker heb ik een aantal administratiezaken binnen HR op mij genomen. Dit vond ik erg leuk en in 2021 kreeg ik de kans om mij volledig bezig te houden met de afdeling HR. Daarnaast ben ik vertrouwenspersoon voor cliënten en preventiemedewerker, wat inhoudt dat ik me bezighoud met ARBO en veiligheid. Dit is een veel omvattende functie maar je kunt hierbij denken aan BHV, brandveiligheid, ontruimingen etc.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Door mijn verschillende taken… heel afwisselend! Ik ben fan van TO DO lijstjes. Het wegstrepen wanneer je iets hebt afgerond geeft een jubel gevoel. Ik begin hier elke ochtend mee. Aan het einde van de dag zie ik een pagina met allemaal blauwe vinkjes en een aantal taken die nog open staan. Met voldoening sluit ik de dag af en begin morgen wel weer met de taken die nog open staan, wetende dat de kans bestaat dat er iets met hoge prioriteit langs komt en de taken door moeten schuiven naar een andere dag. Geen dag is hetzelfde ! I love it.

Wat maakt het werken voor De-Bruggen voor jou bijzonder?

Voor ik bij De-Bruggen kwam werken, heb ik 26 jaar gewerkt bij een organisatie met 1500 medewerkers. Alle kaders stonden al vast. Er was weinig te ontwikkelen. Een stropdas voor de directeur moet kopen omdat hij zijn salade gemorst heeft. 🙂 Binnen De Bruggen is dit anders. Het is een organisatie waarbij ik geen hiërarchie ervaar.  De grote kaders staan logischerwijs vast omdat we met verschillende instanties te maken hebben. Binnen deze kaders is er genoeg te ontwikkelen, anders te doen waarbij er geluisterd wordt naar alle ideeën. Ik voel me hier goed thuis!