Vacature: interim manager woonlocatie Zuidlaren en trajectbegeleiding

Ben jij een warme, resultaatgerichte en empathische interim manager, die ervaring heeft met verandertrajecten binnen de zorg en wil jij graag samen met de collega’s de locatie Zuidlaren en  afdeling trajectbegeleiding toekomstbestendig maken? Reageer dan snel op deze vacature! 

Wie zijn wij?

De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een dubbele diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?

Voor een periode van zes maanden ga je aan de slag als interim locatiemanager voor de locatie Zuidlaren gecombineerd met de rol van interim manager voor de afdeling trajectbegeleiding.

Op de locatie Zuidlaren biedt het team van persoonlijk begeleiders begeleiding aan cliënten met gedrags- en/of verslavingsproblemen, die (tijdelijk) niet meer zelfstandig kunnen wonen. Een aantal cliënten hebben een forensische achtergrond. Het team van trajectbegeleiders is eindverantwoordelijk voor de zorgtraject van onze cliënten. Ze werken met een zeer diverse caseload waarin ze verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de begeleiding van de cliënten. Dit doen ze samen met persoonlijk begeleiders van de locaties. Als leidinggevende van de trajectbegeleiders ben je de schakel tussen het MT en de trajectbegeleiders.

Als manager en persoon ben je betrokken en ben je in staat om medewerkers uit te dagen om zelf na te denken over oplossingen. Je hebt oog voor wat er leeft binnen de teams (Zuidlaren ongeveer 10 fte en trajectbegeleiding 3,5 fte) en stimuleert onderlinge verbinding in de teams. Je draagt verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van beleid op de werkvloer. Ook voer je het HR beleid uit en bewaak je de gemaakte afspraken en budgetten. Je speelt een actieve rol in het onderhouden van in- en externe relaties. Je maakt onderdeel uit van het managementteam en levert een bijdrage aan het strategisch en uitvoerend organisatiebeleid. Ook ben je verantwoordelijk voor de KPI’s van de locatie Zuidlaren. Je werkt nauw samen met de afdelingen HR en Beleid & Kwaliteit. In deze functie kun je terugvallen op en leg je verantwoording af aan de algemeen directeur.

Wie ben jij?

Jij bent een coachende, verbindende en ondernemende leider met hart voor de zorg. Je bent gedreven en weet de juiste plannen op te stellen en om te zetten in concrete acties en resultaten. Om deze rol succesvol te vervullen is het van belang dat je ervaring hebt met het coachen en begeleiden van professionals bij de uitvoering van hun functie. Daarnaast heb je ervaring met verandermanagement. Ervaring in de zorg is belangrijk. Wij verwachten verder van jou dat:

  • Je in het bezit bent van een relevant hbo-diploma (bijv. richting (zorg)management);
  • Je enkele jaren relevante werkervaring hebt en op korte termijn beschikbaar bent voor een periode van 6 maanden;
  • Je niet bang bent voor weerstand of ongenoegen;
  • Je een duidelijke resultaatgerichte visie op zorg hebt.

Neem voor meer informatie contact op met Lars Coenen

Lars is algemeen directeur van De-Bruggen. Je bereikt hem via l.coenen@bijdebruggen.nl of via 06-23198330.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Heb je interesse in deze interim opdracht, stuur dan je cv met motivatie naar hr@bijdebruggen.nl . In jouw motivatie lezen we graag waarom jij als interim manager bij ons wil komen werken. Eén of meerdere sollicitatiegesprekken en het opvragen van referenties maken onderdeel uit van de selectieprocedure.