VERVULD: Vacature slaapwacht

Ben jij in bezit van een hbo propedeuse van de studie Social Work of Toegepaste Psychologie? Of volg je een andere hbo opleiding en heb je andere relevante ervaring? Geniet jij van de rust tijdens de nacht? Weet jij de rust en veiligheid te bewaken en heb jij hart voor de zorg? Dan is onze vacature voor slaapwacht wat voor jou!

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een om kennis te maken met De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Wat ga je doen?
De slaapwacht verricht een slaapdienst tussen 22:30 uur tot 08:00 uur. Als slaapwacht draag je, in de nachtelijke uren, zorg voor rust en veiligheid op de woonvorm. In geval van calamiteiten en crisissituaties treedt je handelend en professioneel op. Als slaapwacht biedt je praktische en tijdelijke ondersteuning in de nacht en voer je facilitaire werkzaamheden uit. Ook is cliënt contact als slaapwachter van belang, ongeacht het gedrag. Indien nodig treedt de slaapwachter regulerend op bij conflicten die zich voordoen in en om de woonvorm. De slaapwachter handelt aan de hand van protocollen en/of begeleidingsplannen handelen bij praktische problemen, urgente zorgvragen en calamiteiten. Daarnaast signaleert en rapporteert de slaapwachter problemen, veranderingen en bijzonderheden van cliënten bij de overdracht aan de dagdienst en draagt de dienst van de vorige avond over.

Wie ben jij?
Je bent in bezit van een hbo propedeuse van de studie Social Work of Toegepaste Psychologie. Of je volgt een andere hbo opleiding en hebt relevante werkervaring. Je hebt kennis over onze doelgroep, affiniteit met forensische psychiatrie en kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne. Je kunt zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren binnen gestelde richtlijnen. Het aantal diensten in de week zijn bespreekbaar. Daarnaast ben je bereid om op feestdagen en weekenden te werken. Je bent in bezit van een rijbewijs b en eigen vervoer. Verder beschik je over een BHV/ EHBO certificaat of ben je bereid deze te halen. Dit geldt ook voor het certificaat omgaan met agressie.

Daarnaast ben je iemand die zelfstandig te werk gaat en sterk in de schoenen staat. Je bent rustig, communicatief sterk en kan goed grenzen stellen. Je kunt goed luisteren, bent empathisch en toont daarbij een betrokken houding. Ook durf je verantwoordelijkheid te nemen.

Wat heeft De-Bruggen jou te bieden?
Op basis van jouw opleiding en werkervaring schalen wij jou in aan de hand van de cao Sociaal Werk. Naast je maandsalaris ontvang je een loopbaanbudget, vitaliteitsuren (afhankelijk van je leeftijd) en een individueel keuze budget. Je individuele keuze budget bestaat uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantieverlof en tegemoetkoming premie ziektekostenverzekering.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij de sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.