Vacature: Stagiair Groepswerker (mbo-niveau) locatie Zuidlaren of Veendam

 

Ben jij vanuit je studie op zoek naar een stageplaats? Wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen als groepswerker en ben jij enthousiast en leergierig? Dan zijn wij op zoek naar jou! De-Bruggen is vanaf februari 2023 nog op zoek naar twee stagiairs in het team van groepswerkers in Zuidlaren en naar een stagiair in het team van groepswerkers in Veendam aan de Havenstraat.

Wie zijn wij?

De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een dubbele diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een visueel beeld van De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Je loopt stage in de functie van groepswerker. Samen met je stagebegeleider draai je actief mee in de woonvorm van De-Bruggen, een unieke kans om ervaring op te doen als groepswerker. Als stagiair begeleid je samen met je stagebegeleider en collega’s een cliënt bij zijn of haar psychosociale problematiek. Je observeert de cliënt en biedt hulpvraag verduidelijkende en (ped)agogische ondersteunde gesprekken naar aanleiding van de observatie en hulpbehoevende vraag. Dit doe je in overleg met jouw stagebegeleider.

De focus van De-Bruggen ligt op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Dit wordt gedaan door de cliënt zoveel mogelijk doelgericht en oplossingsgericht te laten denken en werken. Dit verwachten wij ook van onze stagiair!

Tijdens je stage houd je je o.a. bezig met de volgende taken:

  • Begeleiden, stimuleren en activeren van de cliënten bij ADL-activiteiten;
  • Observeren en activeren van cliënten in groepsverband en per individu;
  • Rapporteren over de activiteiten, het gedrag en begeleiding van cliënt;
  • De agenda van de cliënten en woongroep bijhouden en controleren.

Naast een unieke leerervaring biedt De-Bruggen een stagevergoeding. Deze wordt gebaseerd op het aantal uren en dagen dat je stageloopt.

Wie ben jij?

Je volgt een mbo-niveau 4 opleiding met de studierichting Sociaal, Pedagogisch of Agogisch werk en bent 3e of 4e-jaars student van de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). De stageplaats is voor 2 à 3 dagen per week voor een periode van bij voorkeur 10 maanden. Je bent leergierig, enthousiast en bent sterk in samenwerken. Daarnaast werk je oplossingsgericht en ben je flexibel, betrokken en positief. Voor aanvang van de stage kun je een Verklaring Omtrent Gedrag aanleveren.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij de sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.