VERVULD: Vacature: Stagiair HRM

Volg jij op dit moment de hbo-opleiding Human Resource Management en wil jij graag weten wat De-Bruggen jou te bieden heeft voor een leerzame en leuke HR-stage? Lees dan verder! Voor de HR-afdeling zijn wij vanaf september 2023 op zoek naar een stagiair.

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een indruk van De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Waar ga je stagelopen?
Je gaat aan de slag bij een organisatie, die volop in ontwikkeling is op het gebied van HR. De afdeling HR bestaat uit een HR-manager, HR-medewerker, HR-adviseur (oud stagiair) en administratief medewerker. De afdeling werkt nauw samen met andere (staf)afdelingen, zoals Beleid & Kwaliteit en de Financiële Administratie. Daarnaast heeft de HR-afdeling een adviserende rol naar de leidinggevenden van de afdelingen en de Raad van Bestuur. Als stagiair kom je te werken op een afdeling met korte communicatielijnen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en wordt uitgedaagd om mee te denken met het verbeteren van processen. Binnen De-Bruggen staat het oplossingsgericht werken centraal, mag je zijn wie je bent en staat persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda.

Huidige stagiair aan het woord
“Ik heb als stagiair bij De-Bruggen een hele leuke tijd gehad. Ik heb volledig kunnen meedraaien binnen het team en ik ben als een volwaardige medewerker behandeld. Hierdoor heb ik enorm veel kunnen leren en mezelf kunnen ontwikkelen. Er wordt naar je geluisterd en jouw wensen worden meegenomen, dit heb ik als erg prettig ervaren. De-Bruggen is een platte organisatie, je kan iedereen benaderen met vragen en om feedback vragen. Ook wordt je in veel processen meegenomen en wordt er altijd om jouw mening gevraagd. Meedenken staat dus centraal. Wat ik met name interessant vond, waren de drie verschillende locaties waar cliënten wonen. Bij elke locatie wonen cliënten die verschillende behoeftes en hulp nodig hebben. Dit vraagt per locatie net iets anders van de medewerkers om juist die verschillende behoeftes van de cliënt te vervullen. De dynamiek hierin vind ik erg interessant. Kortom, De-Bruggen is een mooie organisatie om je verder als HR-professial te ontwikkelen.”

Wat ga je doen tijdens je stage?
Tijdens je stage op de HR-afdeling draai je mee met de volgende werkzaamheden:

  • Werven en selecteren van nieuwe medewerkers en stagiairs;
  • Verzuimbegeleiding & preventie;
  • Ontwikkelen, aanpassen en bewaken van het HR-beleid;
  • Aanwezig zijn en meedenken tijdens MT overleggen
  • Digitaliseren van het medewerkersbeleid;
  • Ondersteunen bij personeelsgesprekken;
  • Adviseren bij HR-thema’s.

Naast de dagelijkse werkzaamheden op de HR-afdeling ga je aan de slag met één (of meerdere) projecten binnen De-Bruggen. Deze projecten houden verband met bovengenoemde onderwerpen.

Wie ben jij?
Je bent 2of 3e-jaars student van de hbo-opleiding Human Resource Management en voor 4/5 dagen per week op zoek naar een stageplaats. Als persoon ben je sterk in samenwerken, sociaal en communicatief vaardig en werk je oplossingsgericht. Ook herken jij je in de competenties flexibel,  betrokken en positief. Je bent in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij de sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.