VERVULD: Vacature: Stagiair persoonlijk begeleider Nijveenlaan Wildervank

Volg jij op dit moment de hbo-opleiding Social Work of Toegepaste Psychologie en wil jij graag weten wat De-Bruggen jou te bieden heeft voor een leerzame en leuke stage als persoonlijk begeleider? Lees dan verder! Voor het team van persoonlijk begeleiders aan de Nijveenlaan zijn wij vanaf september 2023 op zoek naar een stagiair.

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een indruk van één van de locaties van De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Wat zijn jouw stagemogelijkheden?
Je krijgt een ervaren stagebegeleider toegewezen met een afgeronde hbo-opleiding. Hij/zij zal jou de mogelijkheid geven om ervaring op te doen als persoonlijk begeleider. Als stagiair persoonlijk begeleider werk je samen met collega’s die elk een eigen caseload van cliënten hebben. De-Bruggen biedt 24-uurs begeleiding, dit is niet het geval op locatie Nijveenlaan. Op deze locatie wordt ambulant begeleiding aangeboden. In de functie van stagiair begeleid jij, samen met je collega’s cliënten bij zijn of haar hulpvraag. Hiervoor is het van belang dat er een vertrouwensband opgebouwd wordt met de cliënt. Als stagiair observeer de cliënt en biedt jij ondersteunende gesprekken aan. Dit doe je naar aanleiding van de observaties die je hebt gemaakt en vanuit de vraag van de cliënt. Daarnaast begeleidt je de cliënt bij het vinden van de oplossing. Je zet daarbij de juiste methodiek en gesprekstechnieken in. Dit doe je in samenwerking met je collega’s en in overleg met jouw stagebegeleider. De focus van De-Bruggen ligt op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Dit wordt gedaan door de cliënt zoveel mogelijk doelgericht en oplossingsgericht te laten denken en werken aan de hand van de zelfredzaamheidmatrix. Deze doel- en oplossingsgerichtheid verwachten wij ook van onze stagiair!

Huidige stagiair aan het woord
“Op de Nijveenlaan is een erg leuk en behulpzaam team die de stagiairs goed ontvangen. Er is een duidelijk overzicht van wat er van je verwacht wordt en wat je moet doen tijdens je inwerkperiode. Denk hierbij aan protocollen lezen, veel meekijken met collega’s en e-learnings doornemen.  Je krijgt tijdens je stage veel mogelijkheden tot trainingen en verwerft veel informatie wat je direct kan toepassen in de praktijk. De doelgroep waarmee wij werken is erg variërend. Zo komen er voornamelijk verslaving, LVB en andere psychische problematiek voor. Ook kan er sprake zijn van een combinatie van problematieken. Hierdoor zit er veel uitdaging in. Van veel meekijken, uitproberen en af en toe in het diepe worden gegooid, werk je als stagiaire stap voor stap naar zelfstandig taken uitvoeren. Kortom, een leuk team, een variërende/uitdagende doelgroep en het opdoen van veel nieuwe kennis en vaardigheden.”

Wie ben jij?
Je bent 3e of 4e-jaars student van de hbo-opleiding Social Work of Toegepaste Psychologie en voor 3 tot 4 dagen per week op zoek naar een stageplaats bij voorkeur voor een periode van 10 maanden. Als persoon ben je sterk in samenwerken, sta je stevig in je schoenen, ben je sociaalvaardig en oplossingsgericht. Ook herken jij je in de competenties: flexibel, betrokken en positief. Je bent in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij de sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.