VERVULD! Vacature: Stagiair Trajectbegeleider

Vacature: Stagiair Trajectbegeleider
Ben jij vanuit je studie Social Work of Toegepaste Psychologie op zoek naar een stageplaats en wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen als trajectbegeleider binnen sociaal werk? Wil jij deel uitmaken van een jong, bevlogen team die je ondersteunen tijdens je trajectbegeleiderschap? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Vanaf september 2022 hebben wij één open stageplaats voor de functie van trajectbegeleider in ons team aan de Nijveenlaan. Solliciteer daarom snel door te mailen naar hr@bijdebruggen.nl met je cv en motivatiebrief.

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Doelgroep
De woonvorm aan de Nijveenlaan is een beschermde woonvorm voor iedere cliënt waar 24 uur per dag een begeleider beschikbaar voor dient te zijn vanwege psychische en/of psychosociale problemen. De begeleider is grotendeels fysiek aanwezig en is daarnaast telefonisch beschikbaar. Cliënten op de woonvorm aan de Nijveenlaan wonen zelfstandig in een appartement. Er is een onderscheid tussen de twee types cliënten aan de Nijveenlaan:

  1. Cliënten die zelfstandig wonen en daarnaast 24uurs bereikbaarheid nodig zijn. De begeleiding heeft de inschatting gemaakt dat de cliënt klaar is om zelfstandig te wonen, omdat ze voldoende zelfstandig kunnen functioneren op de meeste leefgebieden. Deze cliënten hebben een 24uurs indicatie om te voorkomen dat zij terugvallen in middelengebruik, in een isolement raken of vanwege psychische problematiek. Deze 24uurs indicatie is voornamelijk gericht op het voorkomen van achteruitgang en/of toewerken naar volledige zelfstandigheid. De veiligheid van de cliënt staat hierbij voorop.
  2. Cliënten met een contra-indicatie groep Deze cliënten zijn onvoldoende in staat om zelfstandig te kunnen functioneren. Echter, kunnen zij niet op een groep wonen in verband met bijvoorbeeld hun prikkelverwerking. Deze cliënten hebben meer ondersteuning nodig bij het op orde krijgen en houden van hun dagelijkse structuur. De cliënten hebben meer begeleiding nodig bij de praktische zaken dan de eerste groep.

Team Nijveenlaan
Aan de Nijveenlaan hebben we een jong, gemotiveerd en bevlogen team, een team waarbinnen we elkaar steunen, naar elkaar luisteren, elkaar feedback geven en ontvangen. Een team die met elkaar meedenkt en -kijkt, een team dat elkaar helpt. Een team dat alles doet samen op de locatie om een veilige haven te zijn voor elkaar en onze cliënten. Een team met en gezonde dosis humor, waar ruimte is voor ieders eigen ik en ontwikkeling.

Werkzaamheden als stagiair trajectbegeleider

  • Cliëntdossiers controleren, meewerken aan het volledig maken en houden van dossiers;
  • Her-indicaties schrijven;
  • Begeleidingsplan/risico-inventarisaties/signaleringsplannen schrijven;
  • Zoeken en regelen van time-out plekken;
  • Ondersteunen bij incidenten/calamiteiten;
  • Aansluiten bij trajectbegeleider-overleggen.

Verantwoordelijkheden van de trajectbegeleider liggen onder andere bij het volledig maken en houden van dossiers, hier draagt de stagiair ook verantwoordelijkheid voor. Wanneer het goed loopt bij bovenstaande taken, kan de stagiaire wellicht een eigen caseload draaien waarin hij/zij een aantal cliënten krijgt waar de stagiaire verantwoordelijk voor is.

Hoe ziet een stagedag eruit?
Een dag als trajectbegeleider aan de Nijveenlaan is wisselend. In de ochtend is ben je vaak bezig met het doornemen van de rapportages van de dag(en) ervoor en zal je overleggen met collega’s om eventuele acties uit te zetten. Vervolgens heb je een aantal taken die je zult uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het controleren en aanvragen van indicaties, dossiers doornemen, contact leggen met externe partijen, caseloadgesprekken voeren. Door de dag heen zijn er overleggen waarbij de trajectbegeleider aansluit. Dit kunnen vergaderingen zijn met alle trajectbegeleiders waar belangrijke informatie wordt gedeeld, maar kunnen ook zorg overleggen zijn met externe partijen, zoals de reclassering, VNN en Lentis.

Wie ben jij?
Je bent 3e of 4e-jaars student van de hbo-opleiding Social Work of Toegepaste Psychologie en je bent op zoek naar een leerzame stageplaats voor 24 tot 32 uur per week. Je bent een enthousiaste, leergierige, nauwkeurige, betroken en flexibel persoon die sterk is in samenwerken. Daarnaast ben je in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.