Vacature Trajectbegeleider

Ben jij de spin in het web wanneer er een nieuw traject voor een cliënt wordt opgestart? Voer jij gesprekken met de ketenpartners, de cliënt en collega’s en bewaak jij de voortgang van het begeleidingstraject? Dan bieden wij jou de geweldige functie van trajectbegeleider bij onze locatie in Zuidlaren aan!

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een dubbele diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?
We zijn per direct op zoek naar een enthousiaste, gedreven, betrokken collega met hart voor onze cliënten. Wat we verwachten is dat jij als trajectbegeleider in korte tijd de hulpvraag van de cliënt ontdekt, vaststelt en dit samen met de cliënt om weet te zetten in een individueel begeleidingsplan. Overzicht bewaken en behouden zijn belangrijke kwaliteiten in deze functie. Dit omdat je één van de eindverantwoordelijken bent voor het zorgtraject van de cliënt. Je werkt met een zeer diverse caseload waarin jij verantwoordelijk bent voor het coördineren van de begeleiding van de cliënten. Dit doe je samen met persoonlijk begeleiders. Hierin is het van belang om de administratie van zowel jezelf als je collega’s goed in de gaten te houden. Feedback hierin voorzien en ontvangen hoort daar ook bij.

Als trajectbegeleider houdt je je o.a. bezig met de volgende taken:
– Inventariseren van de hulpvraag;
– Begeleidingsplan opstellen en uitvoeren;
– Signaleringsplan controleren en bijwerken;
– Bijhouden van cliëntdossiers;
– Onderhouden van contacten met familie en/of andere dienstverlenende/ betrokken instanties;
– Initiëren en organiseren van zorgoverleggen;
– Tijdig aanvragen, evalueren en bijstellen van indicaties.

Wie ben jij?
Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en bent in het bezit van een rijbewijs en een auto. HBO opleidingen, die goed aansluiten bij deze functie zijn; MWD, SPH, SJD, Social Work, Toegepaste Psychologie, master Forensisch Sociale Professional of Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Je hebt ervaring met de genoemde taken en onze doelgroep. Je hebt kennis van sociale systemen, sociaal wetenschappelijke theorieën, psychische en/of psychosociale problematiek en maatschappelijke ontwikkelingen. Je bent bekend met wet- en regelgeving t.a.v. WMO, WLZ, Forensische Zorg. Daarnaast heb je kennis van de methodieken neurolinquïstisch programmeren (NLP), oplossingsgericht werken, motiverende gespreksvoering, eigen kracht en ervarend leren.

Als persoon herken jij je in de volgende competenties.:
– Cliëntgericht;
– Flexibel;
– Betrokken;
– Positief;
– Oplossingsgericht.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?
Op basis van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden is de functie van trajectbegeleider binnen De-Bruggen ingeschaald in schaal 7 of 8 van de CAO Sociaal Werk. Dit is afhankelijk van je kennis en werkervaring. Naast je maandsalaris ontvang je een loopbaanbudget, vitaliteitsuren (afhankelijk van je leeftijd) en een individueel keuze budget (IKB). Je IKB bestaat uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantieverlof en tegemoetkoming premie ziektekostenverzekering. De werkzaamheden zijn voor 32 uren per week verdeelt over vier dagen. Je werkt in eerste instantie vanuit de locatie Zuidlaren. Tijdens de feestdagen ben je beschikbaar voor een telefonische bereikbaarheidsdienst. De feestdagenplanning wordt ruim van te voren gemaakt.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Stuur je motivatie en CV voor 7 maart a.s. naar hr@bijdebruggen.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Cilla van Linschoten of Petra Faber van de afdeling HR via het telefoonnummer 06-11464048. Twee sollicitatiegesprekken en een meeloopdag(deel) zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Ben je enthousiast geworden over de functie inhoud en onze organisatie dan ontvangen we graag jouw motivatie + CV en spreken we elkaar wellicht binnenkort!