De-Bruggen is een organisatie welke begeleiding biedt aan mensen met verschillende hulpvragen. De-Bruggen heeft expertise in begeleiding bij verslaving, verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met psychische problemen zoals autisme, persoonlijkheidsproblemen, depressie en psychosegevoeligheid. Deze begeleiding kunnen we vanuit je eigen huis aanbieden of je kan bij ons intern komen wonen. We bieden dan ook beschermd wonen of zelfstandig wonen met begeleiding aan op basis van verschillende indicaties. Hieronder lees je meer over de verschillende begeleidingsvormen.
Beschermd Wonen
Soms lukt het (tijdelijk) niet om zelfstandig te wonen, om wat voor reden dan ook. De-Bruggen heeft voor deze mensen een beschermde woonvorm in Zuidlaren en een beschermde woonvorm in Veendam ingericht. Er is 24 uur per dag een medewerker op de woonlocatie aanwezig om te ondersteunen waar en wanneer nodig.
Niet iedereen heeft het nodig dat er altijd iemand in de buurt is om op terug te vallen. Het kan ook zijn dat het voor jou voldoende is om telefonisch een beroep te kunnen doen op de begeleiding. Indien nodig, kunnen ze dan binnen 20 minuten bij je zijn om te helpen. Daarnaast komt er iedere dag begeleiding bij je op bezoek om te kijken hoe het met je gaat, je te ondersteunen en samen aan jouw doelen te gaan werken. Deze vorm van beschermd wonen kan worden ontvangen in een woning van De-Bruggen of in een eigen woning.
Wanneer je begeleiding ontvangt van De-Bruggen krijg je vaste medewerkers die jou aanspreekpunt zijn. Samen met jou wordt jouw persoonlijke begeleidingsplan opgesteld waarin jouw doelen worden vastgelegd die je wilt behalen tijdens de periode dat je bij De-Bruggen woont.
Ambulante begeleiding
Het kan zijn dat je zelfstandig woont, maar toch vastloopt op bepaalde gebieden. De-Bruggen kan jou dan wellicht ambulant ondersteunen. Dit betekent dat er een begeleider bij jou thuis komt, om je te ondersteunen bij de zaken waar je hulp bij nodig hebt.
Groepsbegeleiding
Groepsbegeleiding is binnen De-Bruggen gericht op het aanleren van bepaalde vaardigheden en/of omgaan met een bepaalde problematiek, verslaving of diagnose. Ook kan het gaan om lichaamsbeweging, weerbaarheid of sociale vaardigheden.
Geïnteresseerd? Je kan je aanmelden via de website(onder het kopje aanmelden) waarna er telefonisch contact met je zal worden gezocht. Uiteraard kan je ook contact zoeken via het algemene nummer 0598 820990