Vacature: Stagiair Beleid en Kwaliteit

Ben jij vanuit je studie Bedrijfskunde op zoek naar een stageplaats en wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen als beleid- en kwaliteitsmedewerker in de zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het team beleid en kwaliteit zijn wij vanaf februari 2024 op zoek naar een stagiair. Tijdens je stage werk je vanuit de locaties in Zuidlaren en Veendam.

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een indruk van De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Je krijgt een ervaren stagebegeleider die jou de unieke kans geeft om ervaring op te doen met beleid- en kwaliteitswerkzaamheden binnen de zorg. In de functie beleid- en kwaliteitsmedewerker loop je dagelijks mee met de ervaren medewerkers binnen De-Bruggen. Zo zie je alle aspecten van het vak en kan je uiteindelijk zelf werkzaamheden uitvoeren die te maken hebben met de bedrijfsvoering en de beleid- en kwaliteitsaspecten binnen de organisatie.

Als stagiair van de afdeling beleid en kwaliteit bij De-Bruggen werk je op de afdeling samen met twee collega’s. Daarnaast werk je intensief samen met de verschillende afdelingen binnen de organisatie, zoals de afdeling HR en de locatiemanagers. Door middel van jaardoelen, (zorg)projecten en verbetermaatregelen ben je dagelijks bezig met het verbinden van kwaliteitseisen (intern en extern) met wet- en regelgeving en intern beleid.

Naast analyseren, presenteren en samenwerken staat ook advies geven hoog op je prioriteitenlijst. Als stagiair voer je o.a. de volgende taken uit:

  • Beleidsstukken mede opstellen en implementeren;
  • Ondersteunen bij het uitvoeren van verschillende thema’s uit kwaliteitsmanagementsysteem, zoals kwaliteitsaudits, RI&E en verantwoordingen;
  • Ondersteunen bij trajecten t.a.v. aanbestedingen;
  • Verbetermaatregelen constateren, bespreekbaar maken en projectmatig doorvoeren;
  • Aanwezigheid bij de overleggen met de verschillende disciplines van de organisatie en actiepunten oppakken;
  • KPI’s meten en monitoren en hier een kwartaalanalyse over opstellen voor het MT.

Naast deze taken heb je bij De-Bruggen de mogelijkheid om je Lean Six Sigma opdracht vanuit je opleiding uit te voeren.

Huidige stagiair aan het woord

“Sinds dag 1 dat ik binnen was bij De-Bruggen, had ik al een goed gevoel. Er heerst een ontspannen sfeer, en je krijgt echt een soort familiegevoel. De medewerkers zijn prettig in de omgang, en er is genoeg tijd en ruimte is om vragen te stellen. In het begin mocht ik veel meekijken bij bijvoorbeeld overleggen en bijeenkomsten om zoveel mogelijk van alles mee te krijgen. Geleidelijk aan werd mijn rol steeds actiever en kreeg ik mijn eigen projecten waar ik aan kon werken. Ook ondersteunde ik bij projecten die door de MT-leden werden uitgevoerd. Dit opbouwen van taken en verantwoordelijkheden vond ik erg prettig. Dat gaf mij het gevoeld dat ik  een medewerker was, in plaats van een stagiair. Ik ben dus super blij met deze stageplek, en zou deze ook zeker aanraden!”

Wie ben jij?

Je bent 3e of 4e-jaars student van de hbo-opleiding Bedrijfskunde en minimaal voor 32 uur per week op zoek naar een stageplaats. Als persoon ben je sterk in samenwerken, sociaal vaardig en oplossingsgericht. Ook herken jij jezelf in de volgende competenties: flexibel, betrokken, zelfstandig en positief. Daarnaast ben je in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren. Ten slotte heb je affiniteit en/of interesse met de zorgsector en de daarbij behorende taken.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. We ontvangen graag je cv + motivatie. Tevens kun je voor meer informatie Cilla bellen op het telefoonnummer: 06-11464084.