Open plekken woonvoorziening Zuidlaren

De-Bruggen heeft ruimte voor nieuwe bewoners op onze woonvoorziening in Zuidlaren!
We bieden Beschermd Wonen op basis van een indicatie vanuit de WMO, WLZ of Forensische Zorg. Indien er nog geen indicatie is, kunnen wij ondersteunen bij het aanvragen hiervan. Via onze aanmeldpagina op de website kan je contact met ons opnemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.
https://bijdebruggen.nl/hulp-nodig/aanmelden/

 

Vaccinatie van start!

Er is groen licht gegeven om onze medewerkers en bewoners te laten vaccineren tegen het corona-virus. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het verspreiden van de uitnodigingsbrieven aan onze medewerkers en bewoners. Medewerkers, maar ook bewoners kunnen een afspraak maken via DigiD of de landelijke vaccinatie afsprakenlijn van de GGD (0800-1533). Wie welk vaccin krijgt is bepaald door de regering, hierop hebben wij bij De-Bruggen geen enkele invloed.

 

Sponsor Fietstocht Mentelity Foundation

Eén van onze bewoners in Zuidlaren gaat zich inzetten voor de Mentelity Foundation van Bibian Mentel. Dit gaat hij doen door op 19 juni een fietstocht te fietsen van 71 kilometer. Zijn vertrekpunt is Zuidlaren, hij gaat vervolgens door naar Vries, Gieten, Veendam, Hoogezand om dan weer te eindigen in Zuidlaren. Wij vinden dit een super goed initiatief van onze bewoner. Wij zijn daarom al trots dat hij dit heeft georganiseerd en steunen hem waar nodig.

Door hier te klikken is het mogelijk om onze bewoner te supporten door een bedrag voor de Mentelity Foundation te doneren.

Vertrek lid cliëntenraad

Afgelopen vrijdag hebben wij helaas afscheid moeten nemen van één van onze wel gewaardeerde leden van de cliëntenraad. Albertina van de Steeg we bedanken je voor je inzet voor onze cliënten en organisatie. Je kritische blik en oplossingsgerichte visie waren absoluut van toegevoegde waarde. Daarnaast waren ook je kennis en ervaring, die je hebt opgedaan doordat je al 20 jaar werkzaam bent in de zorg, erg welkom en prettig. Wij wensen jou heel veel succes met je werk in de hulpverlening in deze pittige tijden. Hopelijk gaan we dit jaar een betere zomer tegemoet. Je bent altijd welkom bij De-Bruggen en we hopen je dan ook snel weer tegen te komen.

Happy Stones

Er is vanuit De-Bruggen het idee ontstaan om tijdens de creatieve dagactiviteiten Happy Stones te maken om vervolgens iets terug te doen voor de maatschappij. Dit doen wij aan de hand van het verstoppen van 10 Happy Stones in de omgeving Zuidlaren(Gemeente Tynaarlo). Eén van de Happy Stones is bijzonder, waarbij de vinder er een kleinigheid voor terug krijgt.

Wat is een De-Bruggen Happy Stone?

Een De-Bruggen Happy Stone is een steen beschilderd door bewoners en medewerkers van De-Bruggen. Je kunt de Happy Stone herkennen aan de website (www.bijdebruggen.nl) dat op de steen vermeldt staat. De prijswinnende Happy Stone is te herkennen aan de goudachtige kleur.

Wat kan je doen met een Happy Stone?

Als je een Happy Stone hebt gevonden, dan mag je deze houden. Je kunt er ook voor kiezen om hem weer ergens anders neer te leggen. Heb jij de Goudkleurige Happy Stone gevonden? Dan kun je met Sadé contact opnemen via s.soemosemito@bijdebruggen.nl.

Heel veel succes bij het zoeken van de Happy Stones. Houdt ook vooral onze sociale media in de gaten. Hier posten wij elke week een hint voor de gouden Happy Stone.

Aanbod en begeleiding De-Bruggen

De-Bruggen wil jou graag inzicht geven in de woonvormen en de begeleidingsmogelijkheden binnen ons organisatie. We zijn een jonge organisatie op het gebied van kamertraining, woonbegeleiding en beschermd wonen. We zijn actief in twee noordelijke provincies, namelijk Drenthe en Groningen. Wij vinden het belangrijk dat ieder mens recht heeft op een veilige woonplek en zo zelfstandig mogelijk kan wonen. De-Bruggen speelt hier in op de wens van de maatschappij en de cliënt. Bij ons staat de cliënt als individu centraal. Dit houdt in dat er samen met de cliënt gekeken wordt naar de ondersteuning en begeleiding wat het beste aansluit. Deze benaderingswijze kenmerkt zich dat de cliënt zich gesteund en gehoord voelt. Onze missie is om samen met de cliënt een brug te bouwen naar de hoogst haalbare vorm van zelfstandigheid. Dit doen wij aan de hand van de oplossingsgerichte aanpak.

Op onderstaande flyer kun je ons algehele aanbod terugvinden.

 

Het is ook mogelijk om de flyer en informatie over onze woonvormen te downloaden.
Flyer De-Bruggen
Woonvormen De-Bruggen

Aanpassing in- en exclusiecriteria

De-Bruggen heeft per februari 2021 een kleine aanpassing in haar in- en exclusiecriteria.
Klik hier om te bekijken of jij of een eventuele cliënt in aanmerking komt voor de begeleiding binnen De-Bruggen!
Bij vragen over aanmeldingen kan je altijd contact opnemen met onze medewerkers via aanmeldingen@bijdebruggen.nl en/of via 0598 820 990.

De-Bruggen heeft ruimte voor nieuwe bewoners!

Vanwege doorstroom op zowel onze locatie in Zuidlaren, als op onze locatie in Veendam heeft De-Bruggen momenteel ruimte beschikbaar.
Hier kunnen cliënten met een indicatie voor Beschermd Wonen terecht voor een woonplek met (24-uurs) begeleiding.
Wil je meer weten over onze begeleiding, onze locaties, onze werkwijze of heb je andere vragen?
Kijk dan op onze website: www.bijdebruggen.nl
Aanmelden kan ook via de site!

Aanbesteding voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

De-Bruggen is de afgelopen periode bezig geweest met de aanbesteding voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de organisatie aan verschillende voorwaarden en eisen voldoen. Deze zijn in het afgelopen traject uitgebreid getoetst door de zorgkantoren Menzis (Groningen) en Zilveren Kruis (Drenthe).

We zijn ontzettend blij te kunnen mededelen dat dit is gelukt en De-Bruggen vanaf 1 juli 2020 is gecontracteerd voor de Wet Langdurige Zorg. Dit betekent dat De-Bruggen zorg kan verlenen op basis van Zorg in Natura, aan mensen met een indicatie vanuit de WLZ.