Vacature slaapwacht

Ben jij in bezit van een hbo propedeuse van de studie Social Work of Toegepaste Psychologie? Of volg je een andere hbo opleiding en heb je andere relevante ervaring? Geniet jij van de rust tijdens de nacht? Weet jij de rust en veiligheid te bewaken en heb jij hart voor de zorg? Dan is onze vacature voor slaapwacht wat voor jou!

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak. Bekijk dit filmpje voor een om kennis te maken met De-Bruggen, de collega’s en de werkzaamheden.

Wat ga je doen?
De slaapwacht verricht een slaapdienst tussen 22:30 uur tot 08:00 uur. Als slaapwacht draag je, in de nachtelijke uren, zorg voor rust en veiligheid op de woonvorm. In geval van calamiteiten en crisissituaties treedt je handelend en professioneel op. Als slaapwacht biedt je praktische en tijdelijke ondersteuning in de nacht en voer je facilitaire werkzaamheden uit. Ook is cliënt contact als slaapwachter van belang, ongeacht het gedrag. Indien nodig treedt de slaapwachter regulerend op bij conflicten die zich voordoen in en om de woonvorm. De slaapwachter handelt aan de hand van protocollen en/of begeleidingsplannen handelen bij praktische problemen, urgente zorgvragen en calamiteiten. Daarnaast signaleert en rapporteert de slaapwachter problemen, veranderingen en bijzonderheden van cliënten bij de overdracht aan de dagdienst en draagt de dienst van de vorige avond over.

Wie ben jij?
Je bent in bezit van een hbo propedeuse van de studie Social Work of Toegepaste Psychologie. Of je volgt een andere hbo opleiding en hebt relevante werkervaring. Je hebt kennis over onze doelgroep, affiniteit met forensische psychiatrie en kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne. Je kunt zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren binnen gestelde richtlijnen. Het aantal diensten in de week zijn bespreekbaar. Daarnaast ben je bereid om op feestdagen en weekenden te werken. Je bent in bezit van een rijbewijs b en eigen vervoer. Verder beschik je over een BHV/ EHBO certificaat of ben je bereid deze te halen. Dit geldt ook voor het certificaat omgaan met agressie.

Daarnaast ben je iemand die zelfstandig te werk gaat en sterk in de schoenen staat. Je bent rustig, communicatief sterk en kan goed grenzen stellen. Je kunt goed luisteren, bent empathisch en toont daarbij een betrokken houding. Ook durf je verantwoordelijkheid te nemen.

Wat heeft De-Bruggen jou te bieden?
Op basis van jouw opleiding en werkervaring schalen wij jou in aan de hand van de cao Sociaal Werk. Naast je maandsalaris ontvang je een loopbaanbudget, vitaliteitsuren (afhankelijk van je leeftijd) en een individueel keuze budget. Je individuele keuze budget bestaat uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantieverlof en tegemoetkoming premie ziektekostenverzekering.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij de sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.

Vitaliteitsweek en sportdag 2022

Sportdag De-Bruggen 2022

Deze week is het de week van vitaliteit. De-Bruggen vindt het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Maar onze medewerkers ook! onze collega’s Jarno van der Veen en Wendy Hulseboschhebben namelijk voor alle medewerkers van De-Bruggen een sportdag georganiseerd op de sport &leerpark De langeleegte in Veendam. Naast voetbal, volleybal en een competitie voor sterkste man en vrouw van De-Bruggen was er ook voldoende eten en drinken aanwezig! Bedankt Fruitkracht voor jullie bijdrage aan deze geslaagde dag!

 

De-Bruggen heeft haar hoofdkantoor gevestigd binnen het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras in Veendam.
Met de opening van het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras heeft Veendam de beschikking over een hyper modern zorgcentrum. In het Gezondheidscentrum werken zorgaanbieders van verschillende disciplines nauw samen, waardoor de inwoners van Veendam nog beter geholpen worden dan in het verleden al gebeurde.

1,5 jaar na intrek kan het Gezondheidscentrum eindelijk geopend worden!
Daarom organiseren we met alle zorgaanbieders een open huis.

Wanneer?
10 september 2022 14.00 tot 16.00 uur

Waar?
Lloydsterras 6
9641DZ Veendam

Voor wie?
Iedereen is welkom!

Onze medewerkers zullen laten zien wat we doen en stellen zichzelf en De-Bruggen als zorgaanbieder en werkgever graag aan je voor! De hapjes en drankjes staan klaar!

Meer weten?
Kan je zelf deze dag niet, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden voor werken of wonen binnen De-Bruggen? Neem dan contact met ons op via 0598-820 990 of info@bijdebruggen.nl

p.s. Denk je dat deze open huis geschikt is voor een kennis van je? Spread the word!

 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

VERVULD! Vacature: Stagiair Trajectbegeleider

Vacature: Stagiair Trajectbegeleider
Ben jij vanuit je studie Social Work of Toegepaste Psychologie op zoek naar een stageplaats en wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen als trajectbegeleider binnen sociaal werk? Wil jij deel uitmaken van een jong, bevlogen team die je ondersteunen tijdens je trajectbegeleiderschap? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Vanaf september 2022 hebben wij één open stageplaats voor de functie van trajectbegeleider in ons team aan de Nijveenlaan. Solliciteer daarom snel door te mailen naar hr@bijdebruggen.nl met je cv en motivatiebrief.

Wie zijn wij?
De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Doelgroep
De woonvorm aan de Nijveenlaan is een beschermde woonvorm voor iedere cliënt waar 24 uur per dag een begeleider beschikbaar voor dient te zijn vanwege psychische en/of psychosociale problemen. De begeleider is grotendeels fysiek aanwezig en is daarnaast telefonisch beschikbaar. Cliënten op de woonvorm aan de Nijveenlaan wonen zelfstandig in een appartement. Er is een onderscheid tussen de twee types cliënten aan de Nijveenlaan:

  1. Cliënten die zelfstandig wonen en daarnaast 24uurs bereikbaarheid nodig zijn. De begeleiding heeft de inschatting gemaakt dat de cliënt klaar is om zelfstandig te wonen, omdat ze voldoende zelfstandig kunnen functioneren op de meeste leefgebieden. Deze cliënten hebben een 24uurs indicatie om te voorkomen dat zij terugvallen in middelengebruik, in een isolement raken of vanwege psychische problematiek. Deze 24uurs indicatie is voornamelijk gericht op het voorkomen van achteruitgang en/of toewerken naar volledige zelfstandigheid. De veiligheid van de cliënt staat hierbij voorop.
  2. Cliënten met een contra-indicatie groep Deze cliënten zijn onvoldoende in staat om zelfstandig te kunnen functioneren. Echter, kunnen zij niet op een groep wonen in verband met bijvoorbeeld hun prikkelverwerking. Deze cliënten hebben meer ondersteuning nodig bij het op orde krijgen en houden van hun dagelijkse structuur. De cliënten hebben meer begeleiding nodig bij de praktische zaken dan de eerste groep.

Team Nijveenlaan
Aan de Nijveenlaan hebben we een jong, gemotiveerd en bevlogen team, een team waarbinnen we elkaar steunen, naar elkaar luisteren, elkaar feedback geven en ontvangen. Een team die met elkaar meedenkt en -kijkt, een team dat elkaar helpt. Een team dat alles doet samen op de locatie om een veilige haven te zijn voor elkaar en onze cliënten. Een team met en gezonde dosis humor, waar ruimte is voor ieders eigen ik en ontwikkeling.

Werkzaamheden als stagiair trajectbegeleider

  • Cliëntdossiers controleren, meewerken aan het volledig maken en houden van dossiers;
  • Her-indicaties schrijven;
  • Begeleidingsplan/risico-inventarisaties/signaleringsplannen schrijven;
  • Zoeken en regelen van time-out plekken;
  • Ondersteunen bij incidenten/calamiteiten;
  • Aansluiten bij trajectbegeleider-overleggen.

Verantwoordelijkheden van de trajectbegeleider liggen onder andere bij het volledig maken en houden van dossiers, hier draagt de stagiair ook verantwoordelijkheid voor. Wanneer het goed loopt bij bovenstaande taken, kan de stagiaire wellicht een eigen caseload draaien waarin hij/zij een aantal cliënten krijgt waar de stagiaire verantwoordelijk voor is.

Hoe ziet een stagedag eruit?
Een dag als trajectbegeleider aan de Nijveenlaan is wisselend. In de ochtend is ben je vaak bezig met het doornemen van de rapportages van de dag(en) ervoor en zal je overleggen met collega’s om eventuele acties uit te zetten. Vervolgens heb je een aantal taken die je zult uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het controleren en aanvragen van indicaties, dossiers doornemen, contact leggen met externe partijen, caseloadgesprekken voeren. Door de dag heen zijn er overleggen waarbij de trajectbegeleider aansluit. Dit kunnen vergaderingen zijn met alle trajectbegeleiders waar belangrijke informatie wordt gedeeld, maar kunnen ook zorg overleggen zijn met externe partijen, zoals de reclassering, VNN en Lentis.

Wie ben jij?
Je bent 3e of 4e-jaars student van de hbo-opleiding Social Work of Toegepaste Psychologie en je bent op zoek naar een leerzame stageplaats voor 24 tot 32 uur per week. Je bent een enthousiaste, leergierige, nauwkeurige, betroken en flexibel persoon die sterk is in samenwerken. Daarnaast ben je in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
Je mag je sollicitatie richten aan Cilla van Linschoten (HR-manager bij De-Bruggen) via hr@bijdebruggen.nl. Graag ontvangen wij jouw sollicitatie met cv en motivatiebrief. Tevens kun je Cilla bellen voor meer informatie op het telefoonnummer: 06-11464084.

Verbouwing Havenstraat

Binnen de woonvoorziening van De Havenstraat in Veendam zijn ze druk bezig geweest met het renoveren van de openbare ruimtes en sanitair. Dit heeft enige tijd in beslag genomen, maar het resultaat mag er wezen. Alle badkamers en toiletten zijn vernieuwd en heeft de woon- en eetkamer een huislijke sfeer gekregen.

Hieronder een kleine impressie van de vernieuwingen.

 

Vacature Maandag

Binnen De-Bruggen zijn wij op zoek enthousiaste en gedreven collega’s voor de teams in Veendam en Zuidlaren, die ervaring hebben op het gebied van het begeleiden van cliënten met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek. Lijkt het jou interessant en zie jij jezelf werken met onze doelgroep? Kijk dan snel op onze vacaturepagina voor alle openstaande vacatures. Wie weet bellen we jou binnenkort om een sollicitatiegesprek in te plannen.

Voor informatie en vragen mag je mailen naar hr@bijdebruggen.nl of bellen naar 0598 820 990.

Nieuwjaarswens

Namens alle medewerkers van De-Bruggen wensen wij u een voorspoedig, liefdevol en succesvol 2022!

 

Speeddaten bij De-Bruggen

Heb je ervaring als groepswerker met het begeleiden van cliënten met psychiatrische- en/of verslavingsproblematiek, dan nodigen wij jou graag uit om langs te komen bij onze speeddate op 28 oktober a.s. !

We geven je die dag graag een idee over hoe het er bij ons aan toe gaat in de praktijk.
De inloopmomenten zijn:
– 1e inloop moment 9:00 tot 10:00 uur
– 2e inloop moment 10:00 tot 11:00 uur
– 3e inloop moment 11:00 tot 12:00 uur

De speeddate in Veendam vindt plaats aan het Lloydsterras 6d en in Zuidlaren aan de E85.

Tijdens deze speeddate horen we graag van jou wie jij bent en waar je naar op zoek bent. Natuurlijk vertellen wij dan ook wie wij zijn en wat wij doen. Vervolgens zal een collega een beeld geven over hoe het er aan toe gaat in de praktijk binnen De-Bruggen.

Om zeker te zijn van een plekje ontvangen we graag je aanmelding per email hr@bijdebruggen.nl. Wil je ook aangeven op welke locatie we jou kunnen verwachten?

Op onze website staan onze openstaande vacatures.
We zien jou graag op 28 oktober a.s. bij onze speeddate!

Open plekken woonvoorziening Zuidlaren

De-Bruggen heeft ruimte voor nieuwe bewoners op onze woonvoorziening in Zuidlaren!
We bieden Beschermd Wonen op basis van een indicatie vanuit de WMO, WLZ of Forensische Zorg. Indien er nog geen indicatie is, kunnen wij ondersteunen bij het aanvragen hiervan. Via onze aanmeldpagina op de website kan je contact met ons opnemen voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.
https://bijdebruggen.nl/hulp-nodig/aanmelden/

 

Vaccinatie van start!

Er is groen licht gegeven om onze medewerkers en bewoners te laten vaccineren tegen het corona-virus. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het verspreiden van de uitnodigingsbrieven aan onze medewerkers en bewoners. Medewerkers, maar ook bewoners kunnen een afspraak maken via DigiD of de landelijke vaccinatie afsprakenlijn van de GGD (0800-1533). Wie welk vaccin krijgt is bepaald door de regering, hierop hebben wij bij De-Bruggen geen enkele invloed.