Stageplek: Trajectbegeleider

Ben jij vanuit je Social Work of Toegepaste Psychologie studie op zoek naar een stageplaats en wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen als trajectbegeleider? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het team van trajectbegeleiders zijn wij vanaf februari 2022 op zoek naar een stagiair. Tijdens je stage werk je  vanuit de beschermde woonvorm in Veendam.

Wie zijn wij?

De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Wat ga je doen tijdens je stage?

Je krijgt een ervaren stagebegeleider met een afgeronde hogere sociale studie toegewezen. Hij of zij zal jou de unieke kans geven om ervaring op te doen als trajectbegeleider. In de functie van trajectbegeleider in opleiding loop je dagelijks met een ervaren trajectbegeleider mee, zodat jij alle aspecten van het vak tegenkomt en uiteindelijk zelf vanuit een analyse de hulpbehoevende vraag vaststelt.

Als trajectbegeleider binnen De-Bruggen heb je een caseload van ongeveer 20 cliënten. Door middel van een helikopterview kijk je overkoepelend mee in het gehele traject van aanmelding tot uitstroom van de cliënt. Je stelt de begeleidingsplannen op en bent de schakel tussen de cliënt, het beleid van de organisatie en de persoonlijk begeleider. Je hebt een adviserende rol naar de persoonlijk begeleider en bent contactpersoon voor externe partijen. Je hebt contact met de indicatiestellers van de gemeente om af te stemmen over de her-indicaties en afspraken te maken voor een herindicatie gesprek.

Naast de optimale zorg voor de cliënten, is er ook sprake van een administratieve plicht- en bewaking. Samen met je stagebegeleider ben je verantwoordelijk voor de administratie omtrent de cliënten in je caseload. Hierbij heb je ook een aansturende rol naar je collega’s Persoonlijk Begeleiders en Woonbegeleiders. Ook leer je hoe je indicaties moet schrijven en deze moet indienen bij de gemeente.

Wij vinden het belangrijk dat jij uiteindelijk adequaat kan reageren op de signalen die de cliënt aangeeft en vervolgens de juiste methodiek inzet.

Wie ben jij?

Je bent 3e of 4e jaars student van de HBO opleiding Social Work en voor 20 tot 32 uur per week op zoek naar een stageplaats. Als persoon ben je sterk in samenwerken, sociaal vaardig en oplossingsgericht. Ook herken jij je in de competenties flexibel, betrokken en positief. Je bent in staat om voor aanvang van je stage een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV naar hr@bijdebruggen.nl. Je mag dan van ons een reactie verwachten. Wil je meer informatie dan kun je bellen met Cilla van Linschoten, HR Functionaris. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 06-11464084

Naar aanleiding van de sollicitaties wordt er een assessment ingepland. Uit het assessment wordt 1 kandidaat gekozen, die stage mag komen lopen binnen De-Bruggen.