VACATURE: Groepswerker Zuidlaren

Heb jij ervaring als groepswerker met het begeleiden van cliënten met gedrags- en/of verslavingsproblemen, staat bij jou de cliënt centraal en ben jij betrokken, positief en oplossingsgericht? Dan zijn wij voor onze locatie in Zuidlaren op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een dubbele diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?

Als groepswerker draag jij verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken op de groep. De zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de cliënt verbeteren van het woon-, werk- en leefklimaat zijn onderdeel van de functie. Je hebt een voorbeeldfunctie richting cliënten. Daarnaast biedt je een ondersteunende en begeleidende rol in de 11 leefgebieden van de zelfredzaamheidmatrix. Jij bevordert een veilige en prettige leefsituatie van de cliënt binnen De-Bruggen. In deze functie werk je nauw samen met de persoonlijk begeleiders. Je bent bereid om onregelmatigheids-, slaap- en weekenddiensten te draaien, ook tijdens feestdagen.

Je houdt o.a. bezig met de volgende taken:

  • Begeleiden, stimuleren en activeren van de cliënten bij ADL- activiteiten;
  • Medicatieverstrekking o.b.v. de medicatiedeellijsten van de apotheek;
  • Observeren en activeren van cliënten in groepsverband en per individu op locatie in hun dagelijkse leefomgeving;
  • Dagelijks rapporteren volgens de SOAP methode over de activiteiten, het gedrag en begeleiding van de cliënt;
  • Toepassen van het signaleringsplan voor de ondersteuning en bejegening van de cliënt.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde MBO 4 of HBO zorg gerelateerde opleiding (bijvoorbeeld SPV/SPH/SAW). Daarnaast heb je aantoonbare werkervaring als groepswerker met onze doelgroep en affiniteit met forensische psychiatrie. Je beschikt over medicatiekennis en hebt ervaring met medicatieverstrekking. Je bent 32 uur per week beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Als groepswerker ben jij in staat om cliënten te stimuleren en motiveren en een goede sfeer te creëren. Je hebt sociale vaardigheden, die goed van pas komen bij het omgaan met fysiek geweld en verbale agressie van cliënten. Tijdens deze situaties kun je controleren en de-escalerend optreden. Je kan adequaat en professioneel handelen bij voorkomende activiteiten en situaties.

Als persoon herken jij je in de volgende competenties:

  • Cliëntgericht;
  • Flexibel;
  • Betrokken;
  • Positief;
  • Oplossingsgericht.

Wat heeft De-Bruggen jou te bieden?

Op basis van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden is de functie als groepswerker binnen De-Bruggen ingeschaald in schaal 5 van de CAO Sociaal Werk. Naast je maand salaris ontvang je een Loopbaanbudget, Vitaliteitsuren (afhankelijk van je leeftijd) en een Individueel Keuze Budget. Je Individueel Keuze Budget bestaat uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, bovenwettelijke vakantieverlof en tegemoetkoming premie ziektekostenverzekering.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Stuur je motivatie en CV naar hr@bijdebruggen.nl. Je mag van ons een reactie verwachten. Wil je meer informatie dan kun je bellen met Cilla van Linschoten, HR Functionaris. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 06-11464084. Naar aanleiding van de sollicitaties wordt er een sollicitatiegesprek en een meeloop dag ingepland.

Ben je enthousiast geworden over de functie inhoud en onze organisatie dan ontvangen we graag jouw motivatie + CV en spreken we elkaar wellicht binnenkort!