VACATURE: Nachtwaker

Heb je ervaring als nachtwaker en heb je affiniteit met de zorg? Staat bij jou de veiligheid van de cliënten centraal, weet jij in stressvolle situaties de rust te bewaren en de situatie te de-escaleren? Dan zijn wij op onze locatie in Zuidlaren op zoek naar jou.

Wie zijn wij?

De-Bruggen biedt beschermd wonen, dagbesteding en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel een psychiatrische aandoening als een verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?

Als nachtwaker zorg jij voor de veiligheid in én om de woonvorm. Jij bent contactpersoon voor zowel cliënten als collega’s over veiligheid en treedt op wanneer er een gevaarlijke situatie lijkt te ontstaan. De-escaleren van de situatie is daarbij het uitgangspunt. Je wijst zo nodig op de naleving van de veiligheidsvoorschriften en huisregels. Je treedt op bij overlast, vandalisme of geweld en belt indien nodig politie, brandweer en/of een arts.

Als nachtwaker bij De Bruggen zal je waakdiensten draaien van 22:30 uur tot 8:00 uur. Je begint je dienst met een overdracht samen met collega’s. Tijdens een dienst loop je rondes lopen op de woonvorm om in de gaten te houden of de nachten rustig verlopen bij de cliënten. Tijdens je dienst rapporteer je hoe de nacht is verlopen en heb je en overdracht met de collega’s van de dagdienst.
Daarnaast zal je vraaggerichte ondersteuning bieden aan cliënten als dit nodig is. Jou aanwezigheid zorgt ervoor dat de cliënt een veilige en prettige leefsituatie heeft.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal een afgeronde MBO 3 of  MBO 4 opleiding beveiliging of zorg . Daarnaast heb je aantoonbare werkervaring (als beveiliger/nachtwaker) in de zorg. Door je ervaring heb je kennis over onze doelgroep, affiniteit met forensische psychiatrie en kennis van de richtlijnen ten aanzien van veiligheid en hygiëne. Je kunt zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren binnen gestelde richtlijnen. Het aantal diensten in de week zijn bespreekbaar. Daarnaast ben je bereid om op feestdagen en weekenden te werken. Je bent in bezit van een rijbewijs b en eigen vervoer. Verder beschik je over een BHV/ EHBO certificaat of ben je bereid deze te halen. Dit geldt ook voor het certificaat omgaan met agressie.

Daarnaast ben je iemand die stevig in je schoenen staat. Je bent rustig, communicatief sterk en kan goed grenzen stellen. Je kunt goed luisteren, bent empathisch en toont daarbij een betrokken houding. Ook durf je verantwoordelijkheid te nemen.

Wat heeft De-Bruggen jou te bieden?

Op basis van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden en afhankelijk van jouw afgeronde opleiding en werkervaring is de functie van nachtwaker binnen De-Bruggen ingeschaald in schaal 3 van de CAO Sociaal Werk. Naast je maandsalaris ontvang je een loopbaanbudget, vitaliteitsuren (afhankelijk van je leeftijd) en een individueel keuze budget. Je individuele keuze budget bestaat uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantieverlof en tegemoetkoming premie ziektekostenverzekering.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Stuur je motivatie en CV naar hr@bijdebruggen.nl. Je mag van ons een reactie verwachten. Wil je meer informatie dan kun je bellen met Cilla van Linschoten, HR Functionaris. Zij is bereiken op telefoonnummer 06-11464084. Twee sollicitatiegesprekken en een meeloop dag zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie dan ontvangen we graag jouw motivatie + CV en spreken we elkaar wellicht binnenkort!