VACATURE: Trajectbegeleider

Ben jij tijdelijk beschikbaar voor de functie van trajectbegeleider en heb je ervaring of aantoonbare samenwerkingservaring met gemeente(s)? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wie zijn wij?

De-Bruggen biedt beschermd wonen en begeleiding op individueel- en groepsniveau. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen vanaf 17 jaar met een (complexe) meervoudige problematiek. Dit kan zich kenmerken door gedrags- en/of verslavingsproblemen. Ook kan er sprake zijn van een meervoudige diagnose van zowel psychiatrische aandoening als verstandelijke beperking. Iedereen met een hulpvraag is welkom, bij ons staat het individu centraal. Dat betekent dat we samen met de cliënt bekijken hoe we hem/haar het beste kunnen ondersteunen. Tijdens het traject binnen De-Bruggen begeleiden we naar het gewenste niveau van zelfstandigheid aan de hand van een persoonlijk begeleidingsplan. Hierin richten we ons op verschillende leefgebieden volgens een oplossingsgerichte aanpak.

Wat ga je doen?

Vanwege zwangerschapsverlof zijn wij voor de periode van maart tot en met september 2021 op zoek naar een trajectbegeleider. We zoeken een enthousiaste en gedreven collega die betrokken is bij en hart heeft voor onze cliënten. Wat we verwachten is dat jij als Wat we verwachten is dat jij als trajectbegeleider o.a. in korte tijd de hulpvraag van de cliënt ontdekt, vast stelt en dit samen met de cliënt om weet te zetten in een individueel begeleidingsplan. Overzicht bewaken en behouden is één van de kwaliteiten die belangrijk zijn. Dit omdat je één van de eindverantwoordelijken bent voor het zorgtraject van de cliënt. Je werkt met een zeer diverse caseload waarin jij verantwoordelijk bent voor het coördineren van de begeleiding van de cliënten. Dit doe je samen met persoonlijk- en woonbegeleiders. Hierin is het van belang om de administratie van zowel jezelf als je collega’s goed in de gaten te houden. Feedback hierin voorzien en ontvangen hoort daar ook bij.

Je houdt je o.a. bezig met de volgende taken:

 • Coördineren van de dienstverlening rondom de cliënt;
 • Begeleidingsplan opstellen (half jaarlijkse evaluatie + opnieuw opstellen);
 • Signaleringsplan controleren en indien nodig initiëren dat deze wordt bijgewerkt;
 • Bijhouden-en controleren van rapportages en het belang hierin zien;
 • Verwerken van incidentmeldingen en actie(s) uitzetten;
 • Verantwoordelijk voor het cliëntdossier en de volledigheid hiervan (diagnostiek, NAW- gegevens, huurovereenkomsten, begeleidingsplan);
 • Onderhouden van contacten met familie en/of andere dienstverlenende/ betrokken instanties;
 • Begeleidingscontracten aangaan met cliënten;
 • Versterken zelfvertrouwen en motivatie van de cliënt;
 • Contactmomenten met de cliënt en /of samenwerkende instanties;
 • Initiëren en organiseren van zorgoverleggen;
 • Tijdig aanvragen, evalueren en bijstellen van indicaties;
 • Potentiële nieuwe cliënten doorverwijzen naar de afdeling aanmeldingen;
 • De voortgang van caseloads bewaken en afstemmen met de betrokkenen;
 • Bijhouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied door het deelnemen aan deskundigheidsbevordering;
 • Kennis van wet- en regelgeving t.a.v. WMO, WLZ, Forensische Zorg.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding. HBO opleidingen, die goed aansluiten bij deze functie zijn; MWD, SPH, SJD, Social Work, Toegepaste Psychologie, master Forensisch Sociale Professional of Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Je hebt ervaring met de genoemde taken en onze doelgroep. Je hebt kennis van sociale systemen, sociaal wetenschappelijke theorieën, psychische en/of psychosociale problematiek en maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast heb je kennis van de methodieken Neurolinquïstisch programmeren (NLP), Oplossingsgericht werken, Motiverende gespreksvoering, Eigen kracht en  Ervarend leren. Ben je je HBO opleiding aan het afronden of heb je dit net gedaan en heb je passende werkervaring dan ontvangen we ook graag jouw sollicitatie!

Als persoon herken jij je in de volgende competenties:

 • Cliëntgericht;
 • Flexibel;
 • Betrokken;
 • Positief;
 • Oplossingsgericht.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Op basis van de werkzaamheden en verantwoordelijkheden is de functie van Trajectbegeleider binnen De-Bruggen ingeschaald in schaal 6 of schaal 7 van de CAO Sociaal Werk. Naast je maand salaris ontvang je een Loopbaanbudget, (afhankelijk van je leeftijd) Vitaliteitsuren en een Individueel Keuze Budget. Je Individueel Keuze Budget bestaat uit vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk vakantieverlof en tegemoetkoming premie ziektekostenverzekering. De werkzaamheden zijn voor 28 tot 32 uren per week. Je werkdagen zijn bij voorkeur maandag tot en met donderdag

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Stuur je motivatie en cv naar hr@bijdebruggen.nl. Je mag van ons een reactie verwachten. Wil je meer informatie dan kun je bellen met Cilla van Linschoten, HR Functionaris. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 06-11464084. Naar aanleiding van de sollicitaties wordt er een sollicitatiegesprek, een meeloop-dagdeel en een assessment ingepland.

Ben je enthousiast geworden over de functie inhoud en onze organisatie dan ontvangen we graag jouw motivatie + CV en spreken we elkaar wellicht binnenkort!