Medewerker in beeld: Persoonlijk begeleider Dudley Stella

Wie ben je en wat doe je bij De-Bruggen?
Ik werk sinds oktober 2022 als persoonlijk begeleider voor De-Bruggen op de locatie Havenstraat in Veendam. Het leukste aan deze functie is dat ik met cliënten mag werken om hun doelen te behalen om hun uiteindelijk te zien uitstromen. Uiteindelijk is voor iedereen succes mogelijk, maar voor sommige gaat dit met veel omwegen.

Een gemiddelde werkdag..
De werkzaamheden variëren van boodschappen doen tot het wandelen met een cliënt. Ik ben niet van het plannen, want ik ben daarin heel flexibel. Wanneer een afspraak even niet uitkomt of de situatie vraagt om een andere oplossing dan geschreven of gepland, dan passen we ons aan, zodat het uiteindelijk alsnog kan slagen.

Mijn expertise en kwaliteiten
Ik heb redelijk veel kennis op het gebied van ICT. Ik kan computers in elkaar zetten, system automatiseren in Excel, maar ook complete websites bouwen. Daarnaast heb ik veel praktijkervaring op het gebied van wonen op een woonvorm. Ik heb namelijk van mijn 12de tot mijn 16e gewoond op een woonvorm en vanaf mijn 16e tot mijn 18e ambulante woonbegeleiding ontvangen. Mijn levenservaring zorgt ervoor dat ik soms wat dichter bij de cliënt staat en een probleem vanuit hun perspectief kan aanpakken en bedenken.

Wat maakt het werken bij De-Bruggen speciaal?
Wat ik persoonlijk fijn vindt aan het werken bij De-Bruggen is dat de bovenste laag openstaat voor suggesties van de medewerkers. Gevoelsmatig staan de locatiemanager en trajectbegeleider op hetzelfde niveau en staan zij open voor feedback. Ik vind het mooi om te zien dat niet alleen theoretisch, maar ook praktisch de cliënt voorop staat en geld niet de boventoon voert. Er wordt altijd gekeken naar wat het beste is voor de cliënt en hoe elk individuele verhaal een succes verhaal kan worden.